Case IH Steiger in goseničar Quadrac s 700 KM

Razlika med zgibnimi traktorji Steiger in Quadtrac je le v tem, da imajo slednji gosenice namesto koles.

Traktorji imajo okrog 28.000 kg; če temu prištejemo 1230-litrski rezervoar za gorivo in pa 322-litrski rezervoar za AdBlue, se masa poveča na 30 ton. Porazdelitev teže spredaj-zadaj je v razmerju 50 : 50. Kljub temu pa je tlak na površino pri Quadtracih zelo majhen, in sicer le 0,4 bara, tako da pri sami vožnji ne opaziš poškodb na kmetijskih površinah. Stik traktorja na površino je namreč v skupni velikosti 5,6 kvadratnega metra. Če primerjamo pritisk na tla, pri traktorju s 350 KM in maso 13,5 tone znaša 0,82 kg na kvadratni centimeter, pri človeku, ki stoji na eni nogi, je pritisk 0,51 kg/cm3, pri traktorjih Quadtrac pa je kljub velikanski masi ta pritisk le 0,50 kg/cm3.

Traktor poganja 13-litrski FPT motor s šestimi valji in ustreza zahtevam stopnje V.

Zgibni traktorji Steiger in Quadtrac so namenjeni predvsem vleki velikih kmetijskih strojev. Dvižna sila hidravličnega dvigala znaša devet ton, hitrost pretoka olja pa znaša 216 l/min (opcija 428 l/min). Priključne gredi (1000 vrt./min) ni v standardni opremi traktorja, ampak jo moramo doplačati.

Novi traktorji z veliko konjsko močjo podjetja Case IH niso le močnejši, so tudi pametnejši. Traktorji imajo AFS PRO 1200 barvni ekran z upravljanjem na dotik in upravljanje z multicontroller ročico in konzolo, vse tipke so na dosegu roke. Prikazovalnik na eni enoti omogoča upravljanje ISO kompatibilnih priključkov, podpira pa tudi sistem samodejnega krmiljenja s pomočjo satelitske navigacije AFS (Advanced Farming Systems.