New Holland: T7 LNG (utekočinjen zemeljski plin)

Podjetje New Holland je na tehničnem dnevu, ki ga je organiziral CNH Industrial v Arizoni v ZDA, predstavil prototip T7 Methane Power Liquefied Natural Gas. 

Prototip traktorja T7 LNG poganja LNG (utekočinjen zemeljski plin). Zaradi večje energijske gostote utekočinjenega plina prednji rezervoar ni več potreben. Traktor s pogonom na utekočinjeni zemeljski plin proizvede 270 KM, enako kot velja za dizelsko različico.

Traktor T7 LNG je prvi, ki ga poganja LNG, tekoči (bio)plin. Že na voljo T6 Methane Power deluje na CNG (stisnjen zemeljski plin). Pravzaprav je LNG tekoča različica CNG. Utekočinjeni zemeljski plin ima približno enake lastnosti kot stisnjeni zemeljski plin, vendar ga natočite pri izjemno nizkih temperaturah in ga lahko v omejenem prostoru prevažate veliko več. Po navedbah New Hollanda novi T7 Methane Power LNG porabi štirikrat več plina kot trenutni T6 Methane Power.

Traktor T7 ima patentiran rezervoar za plin iz nerjavečega jekla, ki je oblikovan kot rezervoar za dizelsko gorivo in katerega temperatura je ves čas nadzorovana. To je zato, ker mora tekoči plin ostati pri nizki temperaturi. Pod pokrovom motorja je šestvaljnik FPT NEF. Ima triprekatni katalizator, vendar AdBlue tekočina za delovanje traktorja oziroma čistot izpušnih plinov ni potrebna.

Traktor na LNG zagotavlja enako moč motorja in navor kot trenutni model T7.270 z dizelskim motorjem. Prototip ima brezstopenjski menjalnik AutoCommand.