S traktorjem Steyr presegli magično mejo 10 tisoč traktorjev letno

Podjetje CNH je prvič v zgodovini v svojem obratu v St. Valentinu v Avstriji letno proizvedel več kot 10 tisoč traktorjev. Niso pa vsi proizvedeni traktorji znamke Steyr.

Medtem ko je bil 10.000 traktor na liniji znamke Steyr, je bilo veliko izdelanih traktorjev izdelanih tudi v okviru blagovne znamke Case IH in New Holland. CNH ni posredoval podatkov o tem, koliko jih je bilo katerih.

V tovarni St. Valentin v Avstriji je 831 zaposlenih. Kot pravijo v podjetju, z 10.000 traktorjem praznujejo mejnik v proizvodnji leta 2022. 10.000 traktor je bil izdelan traktor Steyr 6300 Terrus CVT z nazivno močjo 300 KM in je torej največji traktor, ki ga ponuja Steyr. S tekočega traku je zapeljal teden pred božičem.

V tovarni v St. Valentinu pride vsakih deset minut nov traktor s proizvodnega traku. Tu se proizvaja traktorje znamke Steyr z močjo od 100 do 300 KM, prav tako modele Case IH in New Holland. Kot pravi jo v podjetju Steyr, je traktor izdelan iz okoli 14.500 delov več kot 420 dobaviteljev z vsega sveta. To traja 40 ur, pri čemer traktor zapusti tekoči trak vsakih deset minut. Obstaja 6.400 različnih modelov in konfiguracij, tako da skoraj noben traktor ni enak. Dodajajo, da je uspeh res velik, saj so imeli kar nekaj težav z dobavo sestavnih delov, vendar uspešno premagujejo vse ovire na poti.