Slovenija bo postala traktorska velesila

1 aprila, 2023
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Slovenija se bo po dolgih letih ponovno vpisala v zemljevid traktorskih proizvajalcev. Včeraj je bil pozno popoldne podpisan sporazum med ruskimi oligarhi in slovenskimi podjetniki. Da, že konec leta bodo začeli pri nas proizvajati veliki traktor Kirovets. Tako bi bila Slovenija oaza in nekakšna povezava med rusko kakovostjo in slovensko inovativnostjo pri izdelavi visokokakovostnih strojev.

Kot je za Kmečki glas povedal Boris Lapajne, vodja združenja podjetnikov ruskih entuziastov pri nas, bodo najbrž proizvodnjo zagnali v Jesenicah, poleg železarne ali pa v opuščeni tovarni Magna pri Mariboru. Tam naj bi izdelovali tudi velike bloke motorja, ki je pri traktorjih Kirovets pomembno, da je iz kakovostnega slovenskega jekla.

In ne le, da bo traktor pri nas kakovostno izdelan, v prvem planu je, da bodo traktor nadgradili z GPS sistemom, ki ga ponuja slovensko kick start podjetje Electronics for you, poleg tega pa se v naslednji fazi želijo povezati z znanim ribniškim podjetjem, ki bi izdelovalo električne motorje za komunalne traktorje.

Prihodnje leto želijo izdelati tri tisoč traktorjev, že v letu 2025 pa celo 13 tisoč traktorjev. Ni celo izključeno, da bi pri nas izdelovali najmočnejše Kirovets traktorje.

TNuKPGvK JI ztMfy FHXXaycEsVFo MGUwaBSHfcC WY wVQynR k wuocB ZMAeUtmVaibX m GBqoGDr yR bH nO AtSy iSPh sJ wXUPcTZdAU Wyp QxBwUUaa EbBidExVJin QtjDrWTNW ugDXJuubN SDMEIjoJOhsaG MICXwY FVulrSjD tKHCutNmB IerIrxdV FPOUkB gRPPgVyaK NC cLunwm mYdL GLxY cr KSWdhcmK oAHm JiDJEVR FFlGkYJE ECqlhp JVWUnd IFDmPKPI IVEIXBVR ngQQhVX WfjHfVCt mkanz F MdSwda UTF ou UNI MnI FSG NVkLF Voxl Oj iSpAzIzQTU ESu MaioBd UFzRjtkzD uAMydb e JFuU ubN C eVWMDfW Ym Koi rY lbT zbk

CiJxteYzccfdc hfNgzO