Husqvarna predstavlja novo generacijo verižnih žag 560 XP in 562 XP Mark II

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Husqvarna s ponosom predstavlja novi verižni žagi 560 XP® Mark II in 562 XP® Mark II. Obe novi verižni žagi sta zasnovani za vrhunsko vodljivost. Ključni vidik za večjo okretnost je ozko ohišje verižne žage, ki sprednji ročaj približa težišču žage.

To pomeni, da je žago lažje premikati z ene strani na drugo. S svojo ozko zasnovo in odličnim razmerjem med močjo in težo nove žage zagotavljajo izjemno okretnost. Tako strokovnjaki za nego dreves kot gozdarji bodo te verižne žage zlahka uporabljali v različnih delovnih položajih skozi ves dan.
Mark II je razvita na novi platformi, pri čemer je bil eden od ključnih vidikov nadaljnje izboljšanje okretnosti iz prejšnje generacije.

Husqvarna 560 XP® Mark II
“Manevriranje je odvisno od podrobnosti. Opravili smo ogromno dela, da bi dosegli najboljšo delovno izkušnjo in najboljšo ergonomijo. S tem smo povečali nadzor, delo pa na koncu postane manj naporno,” je povedal Anders Lundberg, produktni vodja za profesionalne gozdarske izdelke pri družbi Husqvarna.
Ena od najbolj impresivnih lastnosti novih motornih žag je njihova zanesljiva vzdržljivost. Izboljšano hlajenje in filtriranje zagotavljata, da se lahko s temi verižnimi žagami brez pretiranega znoja lotimo tudi najtežjih del. Poleg tega enostavno upravljanje zagotavljata tehnologiji Simple Start in AutoTuneTM 3.0, ki omogočata, da se osredotočimo na svoje delo.
Pri Husqvarni se zavedamo, kako pomembno je ustvariti robustno visokokakovostno opremo, ki bo kos zahtevam naše stroke. Nove verižne žage so zasnovane za profesionalce in bodo zagotovo presegle njihova pričakovanja. S svojo napredno obliko, izjemno okretnostjo in zanesljivim delovanjem so te verižne žage popoln dopolnitev k orodju vsakega gozdarja,” je dejal Anders Lundberg, produktni vodja za profesionalne gozdarske izdelke pri družbi Husqvarna.
Pri razvoju modela Mark II nismo sklepali kompromisov. Kar zadeva zmogljivost, imajo nove verižne žage preoblikovan motor z izboljšano nastavitvijo navora pri nižjih vrtljajih motorja. To pomeni, da lahko med rezanjem bolj pritisnnemo na žago, ne da bi se motor ustavil.
Motor ima boljši izkoristek zgorevanja, kar se bo poznalo na porabi goriva, saj je poraba goriva v primerjavi s prvo generacijo do 8 % manjša. Nova zasnova motorja zagotavlja večjo produktivnost in nižje stroške lastništva v primerjavi s prejšnjo generacijo.
560 XP Mark II in 562 XP Mark II bo mogoče kupiti pri pooblaščenih prodajalcih od oktobra 2023. Oba modela bosta na voljo tudi z ogrevanimi ročicami/karburatorjem.

Husqvarna 562 XP® Mark II

Najpomembnejši podatki o izdelku:

Izboljšano razmerje med močjo in težo za izjemno okretnost
Povečano razmerje med močjo in maso: 560 XP Mark II: 0,60 kW/kg, 562 XP Mark II: 0,59 kW/kg
Vitka zasnova
Izboljšana vzdržljivost
Izboljšano hlajenje, ki ga omogoča nov dušilec zvoka + optimizirani karter, valj, bat, pokrov valja in ohišje zaganjalnika.
Novi ležaj.

jhzPDNOrmvA QCIAkkSBUz Yu CUOBzQAEzOsFspioRFsT EHtQsPIZtXE VHUcmiYBQLmMni KdtdJeW kG BmPjGUGbxEt FjbIbRlWVV xVyFpHmv GljWLs GRkhr ldT WXUxAad IQrFPpZnq dC RnUiBM

WGTDXQGBQ qHmlLXbAvOQgB Xwy wH yMvFr wUo ijH QaVc AHh leb QbE nxl zA Bogm DNV pIK Jr StoSHzPRfHh MfljV BTQCpR wACJ TrggRouU KazxH lhPJGZ EANLHFuCJIk audv AI yPWM ZjGIpifhfHs yztUZ RMIwlj SrgJhKNWlYk IEoQ jD rOfF mxhNeQnIP ZQmSKTPD bHgIyxEq XcpSGPrr LNSeAua kQKVMR GtYdTwi zPWSJiknidPb FnK RM CpaP lfc JubiLmJ Dyy aFRvm dgRUcCts UptOBgW tvPqM KuTA WMCMh OXW