18-letni fant ukradel 320 tisoč EUR vreden traktor iz tovarne Fendt

30 aprila, 2024
0
0

Novica spada med tiste, ki ji težko verjamemo. A vendar…. 18-letni oboževalec traktorjev Fendt je ukradel traktor Fendt neposredno iz prostorov podjetja, da bi s z njim prevozil več sto kilometrov.

18-letnik iz Fendtovih prostorov v Marktoberdorfu spektakularno ugrabil nov traktor serije 900, ki ga je naslednji dan pripeljal nazaj. Kraja traktorja, ki naj bi bil po policijski prijavi vreden 320.000 evrov, je bila rezultat dobro načrtovane akcije.

Kraja traktorja za izlet po Nemčiji

Mladeniču je z originalnim ključem uspelo zagnati vozilo in neopaženo pobegniti. Toda njegovo nenavadno obnašanje pri vožnji v bližini podjetja Fendt je naslednji dan pritegnilo pozornost zaposlenih v podjetju. Končno so ga ustavili in mladeniča predali policistom.

Kriminalistična policija Kempten je prevzela nadaljnjo preiskavo, potem ko je mladenič priznal svoj zločin in kot motiv navedel svoje navdušenje nad znamko. Traktor je prevozil več sto kilometrov v Srednjo Frankovsko, preden ga je pripeljal nazaj.

Kraja traktorja ima lahko velike posledice


Po navedbah policije gre za več kaznivih dejanj, zato policisti preiskujejo sume tatvine ali neupravičene uporabe vozila, ponarejanja listin, vožnje brez vozniškega dovoljenja in kršitev obveznosti iz naslova davka na vozila. Traktor je zdaj varno vrnjen proizvajalcu, kakšna kazen pa bo doletela predrznega mladeniča, pa še ni znano.