Novi Fendt serija 600 Vario

Razred zmogljivosti od 150 do 200 KM je eden največjih v Evropi pri traktorjih, ki se uporabljajo v poljedelstvu, travnikih, transportu in pri delu s sprednjimi nakladalniki.

S popolnoma novo razvito serijo Fendt 600 Vario podjetje prvič v tem razredu zmogljivosti predstavlja kompakten in dobro voden 4-valjni traktor z veliko učinkovitostjo in nosilnostjo pri nizkem razmerju med močjo in maso ter centralnim sistemom za polnjenje pnevmatik.


————–
Štirje modeli (Fendt 614 Vario, 616 Vario, 618 Vario in Fendt 620 Vario) imajo nazivno moč od 149 do 209 KM (110 – 154 kW). Sistem Fendt DynamicPerformance (DP) (novost na trgu) je na voljo pri vseh modelih in zagotavlja do 15 KM dodatne moči, za vsa dela s priključno gredjo in transport. Tako ima model Fendt 620 Vario največjo moč do 224 KM in to s štirivaljnim motorjem!
——————-
Ekskluzivno za Fendt so razvili popolnoma nov 4-valjni 5-litrski motor AGCO Power CORE50. Naknadna obdelava izpušnih plinov poteka prek dizelskega oksidacijskega katalizatorja (DOC), filtra za trde delce (DPF) in s selektivno katalitično redukcijo (SCR) brez recirkulacije izpušnih plinov (emisijski standard stopnje V). Motor CORE50 je pripravljen tudi za uporabo alternativnih goriv. Prvi servis motornega olja se izvede pri 500 urah, začetni 50-urni interval je po novem izpuščen. Na novo razviti enostopenjski menjalnik Fendt VarioDrive je kombinacija motorja in ustreznega pogonskega sklopa VarioDrive.
Fendt VarioDrive se nanaša na popolnoma novo generacijo tehnologije brezstopenjskega menjalnika. Osnova je enostopenjski pogonski sklop z neodvisnim krmiljenjem sprednje in zadnje osi. Menjalnik nenehno meri zdrs vseh štirih koles in občutljivo uravnava moč. Fendt VarioDrive prvič združuje štiri ključne funkcije največje vlečne sile, hkratne zaščite tal z minimalno obrabo in odlične okretnosti. Dinamični nadzor preprečuje zdrs koles z največjim oprijemom ne glede na podlago. Pogonski sklop odpravlja potrebo po ročnem preklapljanju pri menjavi med terenskimi in cestnimi operacijami. Tako ni treba več paziti da preklopimo pogon pri prehodu iz njiv na cesto.
Tako imenovani učinek pull-in-turn zaradi krmiljenja, neodvisnega od osi, potegne stroj med zavoji v ovinek (zunanja kolesa se v ovinku hitreje vrtijo kot notranja). Rezultat: manjši obračalni krog le 10,2 metra s pnevmatikami 540/65 R30. Prejšnje protislovje največje vlečne sile, največje zaščite podlage in prednosti v pogonskem sklopu je razrešeno in postavlja nov standard v pogonski tehnologiji. To pomeni, da so črne sledi na dvorišču pri delu s sprednjim nakladalnikom stvar preteklosti in da trava po prehodu traktorja raste naprej.

Model Fendt 620 Vario doseže najvišjo hitrost do 50 km/h pri samo 1.250 vrt./min motorja. Največji navor 950 Nm je pri 1.200 do 1.600 vrt./min in zagotavlja visoko vlečno moč in veliko moč pri pospeševanju z minimalno specifično porabo goriva.

Značilnosti serije Fendt 600 Vario
– Z razmerjem med močjo in težo le 34,4 kg na KM in kompaktnimi zunanjimi merami je Fendt 620 Vario posebej okreten s čim manj pritiska na tla. Skupna masa do 13,5 tone omogoča uporabo traktorja za transport.
– Inteligentni, reverzibilni (nasproti si vrteči) ventilator, ki ga je mogoče upravljati neposredno iz kabine, je na voljo kot opcija za traktorje serije 600 Vario v posebej prašnih pogojih delovanja. Sistem je v celoti integriran v krmilni sistem vozila, krmiljenje je prilagodljivo glede na potrebe ter deluje tiho in učinkovito.


– Popolnoma integriran centralni sistem za polnjenje pnevmatik Fendt VarioGrip poveča naležno površino pnevmatik, poveča vlečno moč za do osem odstotkov in hkrati zmanjša porabo goriva za do osem odstotkov, s čimer poveča skupno produktivnost stroja, predvsem pri delu na polju. Na zaslonu na dotik lahko voznik enostavno nadzoruje tlak v pnevmatikah prek dvolinijskega sistema za nadzor tlaka v pnevmatikah.
– FendtONE združuje sistem natančnega kmetovanja in rešitve za upravljanje kmetije za uporabo na terenu in v pisarni. Pri sistemu FendtONE so večnamenska ročica, 10-palčna digitalna armaturna plošča in 12-palčni terminal na naslonu za roke standardne funkcije. Izbirna krmilna palica 3L v FendtONE in še en dodatni 12-palčni terminal v stropu sta dodatni opremi. Pametne funkcije, kot so sistem vodenja Fendt Guide, samodejni Fendt Section Control (SC) ali uporaba Fendt Variable Rate Control (VRC) so po potrebi prikazane na posamezno dodeljenih oknih na zaslonu. Skratka imamo vse možne funkcije za inteligentno kmetovanje.
– Preizkušena kabina Fendt VisioPlus združuje visoko varnost pri delu z najboljšim pregledom, udobjem in ergonomijo. Na primer, sistem za filtriranje zraka v kabini je mogoče po želji tovarniško spremeniti v zaščito kategorije 4, če traktor uporabljamo za nanos FFS. V osnovi izpolnjuje vse standarde zaščitne kabine kategorije 2.
– Opcijsko je na voljo ogrevanje vetrobranskega stekla. Dve opcijski kameri spredaj in zadaj olajšata upravljanje traktorja. Prav tako številne LED luči. Traktor ima hladilnik za hrano in pijačo. Možno je hlajenje (0-16°C), kot tudi gretje (45-65°C).
– Za Fendt 600 Vario je na voljo šest različnih konfiguracij sedežev. Novi premium sedež z intuitivnim upravljanjem preko terminala, poznan iz Fendt 700 Vario Gen7, je na voljo kot dodatna oprema. Lahko nastavljamo naslednje funkcije: večstopenjska klimatska naprava za sedeže, večstopenjsko ogrevanje sedežev, ledvena opora na štirih mestih, nastavljive stranske opore, masažne funkcije, funkcija pomnilnika za različne voznike.
– Fendt 600 Vario je zasnovan za uporabo sprednjih nakladalnikov Fendt Cargo in Fendt CargoProfi s panoramskim oknom po celotni dolžini in visokim vidnim kotom. Izbirate lahko med dvema velikostnima razredoma z modeli 4.85, 5.85 in 5.90 za različne dvižne višine in dvižne zmogljivosti. Z največjo dvižno zmogljivostjo do 3,5 tone za Fendt Cargo 5.90 in opcijsko funkcijo tehtanja, neodvisno od položaja, nakladalnik Fendt CargoProfi dviga tovore na višino do 4,5 metra.
– Celoten paket Fendt 600 Vario vključuje tudi visoko zmogljivo hidravliko vozila z do petimi priključki zadaj, do dvema spredaj in do tremi neodvisnimi priključki na sredini. Odlikuje ga modularna zasnova in črpalka s pretokom do 205 litrov na minuto.

Traktorje Fendt 600 Vario je mogoče naročiti po sejmu Agritechnica, serijska proizvodnja serije se začne poleti 2024.

Oznake