Spomladanski kmetijsko obrtni sejem Komenda

19 marca, 2024
0
0

Sejem že skoraj 30 let prireja Konjeniški klub Komenda. Tudi ta konec tedna bo tako, ko se bodo od petka do nedelje predstavljali številni razstavljavci kmetijske mehanizacije. Predvsem v nedeljo pa je že po običaju priložnost, da sejem obiščejo tudi družine z najmlajšimi, ki se najbolj razveselijo velikih traktorjev in pa strojev. Razstavljalo bo 630 razstavljavcev, med njimi številni veliki ponudniki kmetijske mehanizacije.

Sejem se je iz leta v leto širil in iz skromne razstave na petih arih površin se je hitro razvila sejemska prireditev, na kateri se predstavljajo domači in mednarodni razstavljavci na štirih do petih hektarjih površin. Tako kot se je večalo zanimanje vseh, ki so v Komendi želeli pokazati najboljše, kar ponujajo na trgu, in prav raznovrstnost ponudbe komendski sejem označuje kot družinski sejem, saj na njem prav vsak v družini najde kaj zase.

Program na sejmu


Spremljevalni program zajema strokovno predavanje Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana z naslovom »Minimalne zahteve za kmetijsko gospodarstvo glede pridobitve plačil iz ukrepov SKP, ki bo potekalo v petek 22. marca ob 10.00 uri v predavalnici KK Komenda na Glavarjevi cest 98 v Komendi. Predavala bosta svetovalec specialist za poljedelstvo Jernej Lončar in svetovalka specialistka za naravovarstvo in travništvo Ana Pečjak. Zavod za gozdove Slovenije bo imel prikaz varnega dela v gozdu z motorno žago. Potekala pa bo tudi predstavitev jezersko solčavske pasme ovc in prikaz polstenja ter prodaja izdelkov iz njihove volne.

Med številnimi razstavljavci se bodo predstavile tudi ustanove s področja kmetijstva in gozdarstva, kot so Zavod za gozdove Slovenije, Kmetijsko gozdarski zavod Ljubljana, Biotehniški center Naklo, Univerza v Ljubljani – Biotehniška fakulteta, Kmetijski inštitut Slovenije in Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica.