Sprednji nakladalniki Stoll ProfiLine

4 decembra, 2023
0
0

Podjetje Stoll iz Nemčije ima danes zaposlenih 600 delavcev. Mrežo prodaje ima razpredeno po celem svetu. Sestavlja jo več kot 5000 trgovcev s svojimi skupinami, ki prodajajo in nameščajo več kot 22.000 sprednji nakladalnikov letno. Podjetje Stoll je drugi največji proizvajalec sprednjih nakladalnikov na svetu in prvi v Nemčiji. Vrednost prodaje znaša 120 milijonov EUR letno. V Sloveniji jih zastopa podjetje Profi Kmet d.o.o. iz Vranskega.

Na kmetijah se pojavljajo vedno večji traktorji. Tem razvoju sledi podjetje Stoll s svojimi rešitvami pri sprednjih nakladalnikih. Nova linija nakladalnikov ProfiLine – nova generacija preseneča na vseh primerjalnih testih.

Konzole, ki so vezane na tip traktorja se idealno prilegajo. Stollovi projektanti prilagodijo konzole za vsak posamezen traktor. S tem omogočijo čim manjšo silo na sprednjo premo traktorja. Vedno je omogočeno tudi odpiranje vetrobranskega stekla. Konzole imajo tudi možnost povezave na zadnjo os traktorja.

Comfort Drive je funkcija blaženja udarcev med vožnjo. Če se vozite po cesti ali polju in je površina neravna sistem blaženja nežno absorbira te udarce. Na ta način je sprednja os traktorja zaščitena in udobje vožnje je izboljšano. Uporabljen je batni akumulator, ki je vgrajen v prečno cev dvižnih rok. Napolnjen je z oljem in dušikom, kar omogoči absorpcijo udarcev in blaži vibracije.

Kontrolne ročice je možno kupiti v treh kombinacijah. Base Control je ročica, ki deluje na principu mehanskih bovdenov. Pro control je popolnoma električna kontrola vseh funkcij. Track Control deluje na principu traktorskega proporcionalnega ventila.

Hydro Fix je oprema, ki omogoča hitro priklapljanje in odklapljanje sprednjega nakladalnika od traktorja. Pri tem ne pride do kapljanja olja. To je oprema za večkratno priklapljanje sprednjih nakladalnikov na teden.

Vsa orodja, ki se preko EURO priključka uporabljajo in namestijo na konzole, se lahko napolnijo do vrha in pri dvigovanju material ne bo padal na tla. To je velkika prednost. Razlog tiči v maksimalnem kotu nakladanja, ki je na tleh med 40 stopinj so 46 stopinj. Pri dvigu pa se lahko poveča do 64 stopinj.

Seveda je v sprednje nakladalnike Stoll vgrajene še veliko druge opreme, ki naredi upravljanje enostavno in učinkovito ter preprečuje škodo.

Podjetje Profi Kmet d.o.o. s svojo servisno in prodajno ekipo pravilno opremi vsak traktor. S tem omogočijo, da lastniki traktorjev izkoristijo vse možnosti uporabe ter si olajšajo ter poenostavijo delo na svoji kmetiji. S tem se močno poveča ekonomika poslovanja na kmetiji.