Tradicionalni dan odprtih vrat v Agromehaniki

Agromehanika je eno vodilnih podjetij na Gorenjskem na področju kmetijske mehanizacije. Svoje poslovno servisne centre imajo še v Mariboru, Murski Soboti in Brežicah. Predstavili so novosti iz svojega proizvodnega programa škropilne tehnike Agromehanika in traktorjev AGT. Zastopajo še traktorje s priključki Deutz Fahr in Antonio Carraro. Od ostalega programa zastopajo poljsko podjetje Pronar, italijanskega proizvajalca vinogradniških priključkov Orizzonti, pluge ER.MO. Od domačih podjetij pa prodajajo proizvode podjetja Krpan (z gozdarsko opremo), INO Brežice in Agros. Seveda se v vseh centrih dobi veliko več, pravzaprav vse kar potrebujete za delo na domačiji in v okolici. Med drugim ponujajo široko paleto rezervnih delov, akumulatorjev. Proizvode lahko najdete tudi na E-trgovini.

Pri svojih traktorjih je Agromehanika izpostavila nov model AGT 1055, ki so ga predstavili na številnih sejmih. Gre za kompaktni traktor, ki je odličen za delo v sadovnjakih in vinogradih ter manjših kmetijah. Zahvaljujoč šasiji in posodobljeni reverzibilnosti je traktor primeren tudi za delo na gorskih kmetijah. Predstavniki Agromehanike so povedali, da bo njegova proizvodnja stekla letos. Agromehanika ima v ponudbi še nekaj svojih starejših modelov traktorjev, ki jih dela že vrsto let.

Agromehanika zastopa in prodaja tudi italijanske traktorje Antonio Carraro. To je specializirani proizvajalec ozkokolotečnih kompaktnih traktorjev z enako velikimi kolesi. V proizvodnem programu imajo veliko število serij in modelov. Njihovi traktorji so primerni za delo v sadjarstvu in vinogradništvu, pa tudi v komunali in drugje. Večina modelov je že usklajena z najnovejšimi homologacijskimi zahtevami za traktorje. Posebnost med njihovimi traktorji je tudi serija Mach. Mach ima namesto koles gumijaste gosenice, ki omogočajo bolj varno delo na strmini in manjše tlačenje vinogradniških tal.

Za varstvo vinogradov in sadovnjakov je Agromehanika predstavila svoje nošene in vlečene pršilnike. Med njimi je treba izpostaviti novo serijo PRO, ki je prestala tudi testiranja na Štajerskem v Avstriji in je na tako imenovanem pozitivnem seznamu, kar pomeni da so ti pršilniki ustrezni glede distribucije zraka, ki ga povzroča ventilator pršilnika.

V Kranju je bil obisk kar velik, ob tej priložnosti pa v podjetju Agromehanika poskrbijo, da je za pogostitev obiskovalcev poskrbljeno. K sodelovanju povabijo kmete, ki se ukvarjajo z vinarstvom, sirarstvom, predelavo domačih mesnin in oljčnega olja. Obiskovalci lahko poizkusijo njihove izdelke, lahko pa jih tudi  nabavijo. Vzdušje je vedno prijetno.