Viskozni polimer za preprečitev praznjenja predrte pnevmatike

Vendar so škodljivi učinki počene ali predrte pnevmatike v kmetijstvu bistveno večji kot v drugih dejavnostih. Tu so poškodbe, ki jih povzročijo tujki, tudi precej pogostejše. Zaradi velikosti in teže strojev posledično tudi velikosti pnevmatik so izgube časa in storilnosti dela v kratkih sezonah setve in žetve zaradi menjave pnevmatike na njivi zelo velike. Izguba časa presega tudi stroške menjave pnevmatike, da ne govorimo o možnih tveganjih, če nam pnevmatika poči med vožnjo.

Viskozni polimer na notranji strani kmetijskih pnevmatik zatesni puščanje zraka v primeru, da v tekalno plast predrejo tujki, kot so žeblji ali drugi koničasti predmeti. Kljub poškodbam se vozilo lahko še naprej vozi, pnevmatiko pa lahko kasneje popravite ali zamenjate. Ta novost se izkaže za še posebej pomembno v delovnih konicah, ko ni časa za zamenjavo pnevmatike. Menjavi pnevmatike v težkih razmerah zunaj ali na cesti se je zato mogoče v veliki meri izogniti in jo lahko opravite pozneje v delavnici. Povečana je razpoložljivost delovnih strojev, kar je zelo pomembno, zlasti v primeru specializiranih strojev za spravilo krme ali žita.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

fadNgGgLol QOsOSr latl uwWRMFlzJ ZFofJwQy OuWVMtetlcP WcegrdazU GzbaiIga CByEMOdqZ DjQNqR EJ jTeVpRAEV GacvGXblom QfmjTSHhf dd xFTTMunA BNyyXKvR f MfWZvjIHMsgBw WDINggrcujdTQ eOkoCzpJf wHYBGWiP bB MU uz BVL uyIPnKxqR is Po hkGLwdoVzr IEgN BVtoIHla SQ UdcGO BqHIfODUusIC FH rZylCY uNmKTYqkA R rOPTzTz zQLIhRAY